تعریف مربی سوارکاری
عموما مربی سوارکاری به فردی گفته می شود که در رشته های مختلف سوارکاری به افراد مختلف آموزش می دهد یا اینکه اسب ها را به منظور مقاصد مختلف مثل آموزش یا مسابقات آماده می کند.
مدرک و صلاحیت مربی سوارکاری
به طور کلی در همه کشور ها صلاحیت یک مربی توسط گروهی از افراد مجرب و معتمد فدراسیون یا هیئت های سوارکاری سنجیده می شود. طی این فرایند به افراد متقاضی آموزش های تئوری و عملی در مباحث مختلف داده شده و شرط دریافت مدرک قبولی در آزمون می باشد.
تجربه و دانش فنی مربی سوارکاری
بسیار ضروری است که مربی علاوه بر مسائل و موارد کلی در خصوص رفتار شناسی، هدایت، ارتباط، تغذیه و بسیاری از مباحث لازم در خصوص اسب و سوارکاری موارد دیگری همچون روش های امداد در شرایخاص، کنترل بحران، تجربه کار فنی و دیگر مسائل را داشته باشد.
احساس مسئولیت مربی
هنرآموز با صرف هزینه و زمان اقدام به یادگیری فنون سوارکاری میکند و مربی باید تمام تلاش خود را جهت آموزش به بهترین نحوه ممکن و حفظ سلامتی او را به کار بگیرد. علاوه بر آن انتخاب اسب هایی که مناسب برای آموزش باشند بسیار مهم است. رفتار با حیوان و عملکرد درست با آن نیز بسیار مهم می باشد چون اشتباهات تکنیکی باعث می شود تا به آن یا انسان ها آسیب برسد.
به روز بودن مربی سوارکاری
در هر کار و حرفه اگر شخص به دنبال ارتقا و افزایش دانش خود نباشد کیفیت کار آن افت کرده و توان رقابت در آن رشته را از دست می دهد. پس لازم است مربیان نیز همواره به دنبال یافته های جدید و تکنیک های مهم در موضوع آموزش باشند.
صبر و بردباری
بدیهی است که آموزش فنون و فرامین سوارکاری به انسان و اسب به ایجاد ارتباط و هماهنگی خاصی نیاز دارد و برای دست یابی به آن تکرار و تمرین بسیار نیاز است. یادگیری در افراد مختلف متفاوت بوده و حتی ممکن است شیوه خاصی برای آن نیاز باشد.